top of page

Fredens Lady Nova

Født 2010 - solgt som "bestillingsføl" i 2006!

I 2023 vendte hun tilbage til stutteriet, for at starte sit nye liv som avlshoppe.

Lady Nova er præmieret i Schleswig-Holstein.

 

Nova blev solgt in utero i 2006 (som det første, kommende hoppeføl efter Fredens Little Lady) men blev først født i 2010.

 

Nova fik, nogle år senere, et fantastisk hjem hos Cirkeline Højvang Østerø, der har redet en lang række sejre og placeringer hjem på hende – primært i spring (LA*), men de har også flere sejre i dressur, blandt andet som klubmestre i 2020.

Da Nova desværre blev skadet, fik jeg mulighed for, at Nova nu, i stedet, kan indgå i avlen her hos mig, hvilket jeg er meget taknemmelig for.

Nova repræsenterer en hoppestamme, som jeg desværre ikke længere har haft i en del år, da både hendes mor og mormor, for en hel del år siden, blev solgt til Tyskland. Derfor er glæden så meget større, nu hvor Nova er "vendt hjem".

Om afstamningen:

Far:

Heidbergs Nancho Nova vandt, som 4-årig, sin materialprøve med den samlede drømmekarakter 8,95. For sin omgængelighed og ridelighed scorede han rene 10-taller.

Som 3- og 4-årig vandt han championatet i Hannoveraner-ponyforbundet og som 3-årig desuden en bronzemedalje ved det tyske bundeschampionat.

Allerede i en alder af 7 år, blev han udnævnt til elitehingst.

Nancho Nova er far til mere end 30 kårede hingste, blandt andet den dobbelte bundeschampionat-vinder, Noir de Luxe..

.

Morfar:

Mor til Lady Nova er Fredens Little Lady, som er et af de allersidste afkom efter den legendariske Golden Dancer fra Stutteri Bönniger.

Golden Dancer var, indtil 2004 (hvor han måtte afgive æren til Dornik B), den mest vindende ponyhingst i dressursporten, med adskillige europamesterskaber, tyske mesterskaber og sejre ved det tyske bundeschampionat på sin succes-liste.

Golden Dancer havde nerve, og kombinationen med Dornk B, der var en livsforsikring, gav geniale ponyer som fx Der Harlekin B (far til min Fyrstinde Feodora), selv europamester med meget mere.

 

Mormors far:

Dornk B, var selv, som nævnt, indtil sin død, i 2020, den mest vindende dressurpony nogensinde. Han har desuden udmærket sig som den pony, der har haft flest afkom med til europamesterskaber i dressur – og afkommene er berømte for deres utrolige ridelighed. Dornik B, er også far til Fredens Dornica.

 

 

Til følskuet i Schleswig-Holstein blev Fredens Lady Nova bedste hoppeføl, til trods for at hun ikke blev fremstillet i optimal stand - og hun blev senere kåret som fløj i samme forbund.

Fredens Darling

2024 

Fantastisk hoppeføl e. Der Diamant AT.

 

TIL SALG

Fredens Lady Nova

Heidbergs Nancho

Nova (elite)

Fredens Little Lady

Night-Cup

Immenmoor 
Jolly Jumper

Golden Dancer

Fredens Lionessa

Night-Fire

Gina Ginette

Mambo Moscan

Jota

Dancer

Golden Charm

Dornik B

Diva

bottom of page