top of page

 
Nyheder

Da jeg fra starten af 2015 har været nødt til at flytte hjemmesiden til et andet design-værktøj, er der på denne side kun nyheder fra og med 2014.

April

Fredens Lady Nova fik, i en alder af 14 år, sit først føl - en helt fantastisk lille hoppe efter præmiehingsten Der Diamant AT, den 9. april.

Den smukke baby har fået navnet Fredens Darling, og hun leder efter et godt og kærligt hjem.

Fredens Darling
2024

Fredens Next Level blev starten af april fremstillet til hingstekåring i DSP (Dansk Sportspony) af sin ejer, Pia Maria Stokvad-Rubenius.

Selvom Level ikke opnåede avlsgodkendelse, så gjorde han rigtig god figur: Han fremstår i dag som en virkelig dejlig 3-års pony med et helt fantastisk sind - som alle Feodoras afkom, i øvrigt

Han har en eminent galop, en rigtig god skridt, og en god, taktfast trav.

Han blev rost for sin fine overlinje og sprang desuden overbevisende, hvilket resulterede i et 9-tal i kapacitet.

2024-Level-c.jpg
Marts

Den 23. marts fik Dornica endnu et helt fantastisk hingsteføl efter fløjhingsten i Westfalen, Gold Garant (e. Golden Grey).

Føllet har fået navnet Fredens Gentleman GeorgeHan er mindre og mere ædel end sin helbror fra 2023 - men han er fuldt ud lige så sød og kærlig!

"Georg" er solgt :-)

20240323_093855.jpg
Januar

Så er der mindre end tre måneder til det første føl forventes at melde sin ankomst :)

Den første hoppe med termin, er Fredens Dornica, efter Dornik B, der igen er drægtig med fløjhingst og guldvinder ved det tyske Bundeschampionat, Gold Garant.

Termin er d. 2. april.

Et eventuelt hingsteføl vil være til salg

Fredens Lady Nova, efter elitehingsten Heidbergs Nancho Nova, har termin d. 19. april, og venter føl efter den skønne tyske præmiehingst, Der Diamant AT.

Et eventuelt hingsteføl vil også i dette tilfælde være til salg.

Gold Garant 2.jpg
2024
Juni

Fredens Dornica er igen skannet drægtig med den smidige, elegante og dejligt velmarkerede fløjhingst ved kåringen i Westfalen 2022, Gold Garant (billedet).

 

Hun har termin den 2. april 2024.

Fredens Lady Nova er drægtig med Der Diamant AT (Dimension AT x Golden Dandy).

 

Hun har termin 19. april 2024.

Gold Garant 3.jpg
Maj

Efter en skade, der gør at hun ikke længere kan bruges i sporten, har Fredens Lady Nova fundet sin vej tilbage til mig, hvor hun nu - forhåbentlig - skal have en ny karriere, som avlshoppe og mor.

Tak til Cirkeline fordi jeg har fået muligheden for, at tilbyde Nova en plads her hos mig.

2014a.jpg
Marts

Den 28. marts fik Dornica det skønneste hingsteføl efter fløjhingsten i Westfalen, Gold Garant (e. Golden Grey).

Føllet har fået navnet Fredens Greater Good og han er et kraftigt, meget velproportioneret hingsteføl - og så er han noget så sød og kærlig!

"Goody" er solgt :-)

Fredens Greater Good
2023
Oktober

Omstændighederne har desværre gjort, at jeg har været nødt til at finde et nyt hjem til Catwalk.

Fremadrettet bliver hun fundament for en nystartet ponyavls hos varmblodsavleren Ulla Essemann, der driver Kastaniegården ved Dragør.

Jeg ønsker Ulla tillykke med en dejlig hoppe.og hendes fremtidige afkom. 

DSC_0128.JPG
2022
Juni

Fredens Dornica, efter min elskede og savnede guld- og elitehoppe, Møgelholts Carrera, er skannet drægtig med termin 26. marts 2023.

 

Føllets far er den smidige, elegante og dejligt velmarkerede fløjhingst ved kåringen i Westfalen 2022, Gold Garant (billedet).

 

Drægtig er også Catwalk E, - der for nyligt er kåret i Schleswig-Holstein.

Hun har termin 3. maj 2023.

 

Hun venter føl efter præmiehingsten Der Diamant AT (Dimension AT x Golden Dandy), som er en yderst sympatisk og velfungerende hingst.

Gold Garant 3.jpg
Maj

Både hoppeføllet efter FS Next Diamond x Der Harlekin B, og hingsteføllet efter Der Harlekin B x FS Champion de Luxe er solgt til rigtigt gode, nye hjem.

Den 15. juni skal de deltage i følskuet på Følle Strandgaard, - hvor også Catwalk skal fremstilles til kåring i Pferdestammbuch Schkeswig-Holstein - og vi glæder os til en hyggelig "ponydag".

red-DSC_0497.jpg
Maj

Årets sidste føl er landet. Det blev et utrolig smukt, ædelt hingsteføl med masser af "bling".

Far er Der Harlekin B og mor, Catwalk, er efter FS Champion de Luxe.
Lille Catman, der har fået sin egen side HER, er til salg.

Fredens Catman
2022
April

Så blev det Feodoras tur til at få føl. Et meget yndigt, ædelt hoppeføl efter FS Next Diamond, der også er far til sidste års føl, Fredens Next Level.

Føllet har fået navnet Fredens Fiore di Firenze.

Føllet er til salg.

20220429_074410-red.jpg
Marts

Den 25. marts fik Dornica ENDELIG et hoppeføl, sådan som jeg længe har håbet på!

Den smukke røde pige har fået navnet Fredens New Dawn og hun bliver her, så hun forhåbentlig kan følge i sin fantastiske mors - og uvurderlige mormors - fodspor, som avlshoppe.

DSC_0392.JPG
Marts

Tiden nærmer sig for årets første føl.

Første hoppe til at fole er Fredens Dornica, efter legendare Dornik B og ud af den fantastiske elitehoppe, Møgelholts Carrera. Hun venter føl efter FS New Chance - reservefløj og med det bedste, tyske dressurblod.

Det er meget spændende!

Et hingsteføl vil være til salg - et hoppeføl afgjort ikke ;-)

FS New Chance.jpg
2022
2021
Juni

Fredens Dornica, efter min elskede og savnede guld- og elitehoppe, Møgelholts Carrera, er skannet drægtig med termin 31. marts 2022.

Den vordende far er en spændende ung hingst, FS New Chance, efter FS Numero Uno x FS Champion de Luxe (www.dressurstall-fischer.de).

Drægtig er også min nye hoppe, Catwalk, - der venter sit første føl med termin den 4. maj 2022..

Hun venter føl efter hingsten Der Harlekin B (Golden Dancer x Dornik B), der også er far til min hvide perle, Feodora.

Meget overraskende - og glædeligt - er den sidste hoppe, Fyrstinde Feodora, også drægtig, efter blot at være insemineret i følbrunsten. Den vordende far er - igen - FS Next Diamond.

Der Harlekin.png
Maj

Feodora har i år, den 25. maj, fået et helt utroligt hingsteføl.

Man kan ikke sige andet, end at hun gør det fantastisk som avlshoppe.

Den lille mand, med den store farvelade, har fået navnet Fredens Next Level og er efter FS Next Diamond.

DSC_0539.JPG
Maj

I maj måned mistede jeg min elskede Carrera, - ikke bare guldmedalje- og elitehoppe, men også min "sjæleven".
Der vil aldrig være én som hende.

DSC_0956.JPG
Marts

Ny beboer på Stutteri Freden

Catwalk E *2013, efter Champion de Luxe, ud af den DSP-kårede hoppe Regina (Bünteeichen Manolito).

Catwalk kommer fra avlen hos Lene Brevadt, Stutteri Englykke, der i mange år var én af Danmarks bedste avlere af welsh partbred.

Det er med glæde og stolthed, at Catwalk nu kommer til Stutteri Freden, hvor jeg håber at denne skønne lille hoppe får det godt.

Jeg håber på og ser frem til det første afkom efter denne hoppe, i 2022, hvor hoppen også stilles til tysk kåring.

Catwalk 3.png

 

I starten af 2021 har jeg modtaget den tragiske nyhed om at Fredens Free Spirit måtte aflives efter et uheld på folden.

Det smerter mig som avler, men ikke mindst gør det mig ondt for ponyens ejer, der havde store forhåbninger til hendes fremtid.

Spritten-16-5-19c.jpg
2020
December

Fredens Dantino (Der Feine Lord AT X Dornik B) opnår kåring i Mecklenburg-Vorponneren.

Dantino er dermed den anden hjemmeavlede hingst fra stutteriet, der opnår kåring.
Den første var Fredens Dandy Lion e. WES Don Dolino X Dornik B.

26-10-20a.jpg
2020
Maj

Så kom det andet og sidste føl i år. Et utrolig smukt hingsteføl, efter den unge, og meget spændende, hingst, Petit Rock The Moment. Dornica er, som altid, den perfekte mor. Den unge mand hedder Fredens Red Rooster.

DSC_0537.JPG
Maj
Maj

Stor var begejstringen, da Fyrstinde Feodora, natten til den 3. maj, gentog den enorme succes fra sidste år, - og fik endnu et vidunderligt hoppeføl i sort med et cremegen (smokey black). Føllet har fået navnet Fredens Next In Fashion.

DSC_0365.JPG
Marts

Fredens Dantino (Der Feine Lord AT X Dornik B) og hans "legekammerat" Ille's Borneo (Baumann X FS Don't Worry) ejes fremover ejes fremover i fællesskab med Jenny Sperlich. Hingstene får ophold i Tyskland, frem til deres fremstilling til kåring.

DSC_0087.JPG
2019
C4.jpg
September
5-5-19c.jpg
Maj

 

På danmarks befrielsesdag, d. 5. maj, fik Fyrstinde Feodora et helt, helt specialt hoppeføl efter FS Numero Uno. Føllet, der har fået navnet Fredens Free Spirit, er sort med et cremegen (smokey black) og ualmindeligt godt skruet sammen. Hun er solgt.

 

Med termin 1. maj ventes der føl efter Fyrstinde Feodora og stempelhingsten Numero Uno. Føllet er dermed en halvbror til Fredens Chadwick (foto), der i 2018 overlegent vandt kvalifikationen til det tyske bundeschampionat. 

Føllet vil være til salg til det rigtige, fordrende hjem.

2018
Juli
Februar

 

Stutteri Fredens stamhoppe, Møgelholts Carrera, avlet af L. Coenders i Holland, er udnævnt til ELITEHOPPE i det danske ponyavlsforbund, DSP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredens Dornica har fået et helt utrolig smukt hingsteføl efter Der Feine Lord, der ud over at være broncemedaljevinder ved europamesterskaberne i dressur også er far til en række af kårede hingste og statspræmiehopper. Fredens Dantino har fået sin egen side HER.

April

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredens Dantino var til registrering og følskue, hvor han blev udmærket med en præmie. Han udvikler sig særdeles pragtfuldt og er ét af de bedst bedømte føl jeg nogensinde har avlet.

Juni

 

Fredens Chadwick, der går i Tyskland under sit nye navn, Cannonball, var 24/7 til kvalifikation til det tyske bundeschampionat. Kvalifikationen, der fandt sted i Bad Segeberg, bød på nogle af de bedste ponyer avlet i Schleswig-Holstein - og nogle af de bedste ryttere, der viste dem frem.

Det til trods, blev Fredens Chadwick overbevisende vinder af sin klasse og kvalificerede sig til Warendorf, med dagens næsthøjeste samlede score. Jeg er meget stolt og taknemmelig for den suveræne fremvisning af Vicent Arroyo!

Oktober

 

Fredens Fine China er solgt til Jenny Sperlich i det sydtyske Sachsen. En hård beslutning, men det helt rigtige hjem!

2017
August

 

 

 

 

 

Fredens Gardenia efter FB Gangster og guldmedaljehoppen Møgelholts Carrera) fik ved eliteskuet i DSP en bronzemedalje, efter at have gået årets bedste rideprøve med et resultat på 839,5. Tillykke til ejeren, Susanne Skals Oldenborg.

 

Juni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det skønne hingsteføl efter Movie Star og Fredens Dornica er solgt til et særdeles godt hjem på Sjælland! Tillykke til Anne Kollberg med købet af

Fredens Masterpiece

Marts

 

Der er landet hele TO skønne føl med 1 dags mellemrum!

Fyrstinde Feodora har fået et pragtfuldt hoppeføl i samme farve som hun selv, smokey cream - og Fredens Dornica har fået et skønt brunt hingsteføl. Begge er efter vinderen af det tyske Bundeschampionat for 3-års hingste, i 2015, Movie Star.

Besøg

Fredens Fine China

og

Fredens Masterpiece

2016
April
April
Maj

 

Fredens Dandy Lion er kåret i Belgien. Tillykke til hans ejere, Stal de Biebosschen!

 

Fredens Lionessa har fået et stort hoppeføl med masser af hvidt. Pga. insemineringsfejl er fader desværre ukendt.

Livet går - heldigvis - videre, og det skaber håb og glæde, at både Fredens Dornica og Fyrstinde Feodora nu er scannet drægtige med termin hhv. 23. og 25. februar 2017.

Far til begge føl er vinderen af det tyske Bundeschampionat for 3-års hingste, i 2015, Movie Star (billedet).

Marts

Fredens Gardenia har folet et dejligt hoppeføl, efter avlsmatadoren, Dornik B. Velkommen, Fredens Dharma <3

Marts

 

Lykken fik desværre ikke lov at vare længe, da Gardenias fantastiske hoppeføl måtte aflives 8 dage gammel, pga. en hjertefejl.

Februar

 

Vi har desværre, fra ejeren af Fredens Copperfield, Michelle, modtaget beskeden om, at den smukke søn af Carrera er blevet aflivet pga. flere seneskader. Copperfield, der var en helt ekseptionel pony, blev kun 6 år.

Januar

Vi glæder os til føl i hhv. marts og april.

 

GODT NYTÅR!

2015
November
Juli

Fredens Dandy Lion, efter FS Don't Worry-sønnen WES Don Dolino og Fredens Lionessa, fik efter hård selektering (som én af 100 fremstillede hingste) adgang til den tyske fælleskåring i Alsfeld, hvor han - trods mange smukke ord med på vejen - ikke opnåede kåring, men gjorde rigtig god figur.

 

August

Petit Magic Moment, far til skønne Carmine Kiss, er igen udtaget til det tyske bundeschampionat. Vi glæder os med avler, rytter og ejere!

August

Fredens Gardenia er solgt til Tyskland - vi ønsker alt det bedste for hendes fremtid og ejer!

Til eliteskuet i Padenstedt i blev Fredens Gardenia nr. 3 på sin ring, 1. præmieret og er dermed statspræmiehoppe-aspirant. Statspræmien er i hus, når hun senere består sin rideprøve. Hun er også i fol med multi-europamestren i dressur, Dornik B (ligeledes far til Fredens Dornica og Fredens Lionessa). Gardenia er TIL SALG.

Juni

Fredens Gardenia efter FB Gangster og guldmedaljehoppen Møgelholts Carrera er udtaget til eliteskue i Padenstedt, Tyskland, 4/7 2015.

 

Maj

Møgelholts Carrera har 30/5 2015 fået et helt fantastisk hoppeføl. Hendes navn er Fredens Carmine Kiss og hun er efter den særdeles lovende unge tyske hingst, Petit Magic Moment.

Klik HER for at komme til Carmines side.

 

Januar

Fredens Ladybird, født 2008, er den første årgang sportsponyer fra stutteriet der er registreret i det tyske forbund i Schleswig-Holstein.
Hun er - siden i går - også den første hjemmeavlede statspræmiehoppe, da hun i Groß Wittensee aflagde og bestod sin hoppematerialprøve med et særdeles pænt resultat (blandt andet 8 i ridelighed).
Stort tillykke til ejerne, familien Wulff!

I 2015 er Fredens Dornica fortsat udlånt til det unge talent Anna Nielsen.

 

Dornicas yngre søster, Fredens Gardenia, befinder sig i Tyskland hvor hun bedækkes med multi-europamesteren Dornik B.

2014
December
Oktober

Den smukke reservesiegerhoppe, Fredens Ladybird, er solgt til Tyskland og har fået et godt nyt hjem i Tyskland hos familien Wulff.

Hingsten, Ochtenhusens Great Gangster, det eneste føl efter vores Fredens Ladybird - og med vores tidligere hingst, FB Gangster, som far - blev 18/10 2014 kåret i Verden ved Hannoveranerforbundets ponyhingstekåring.

 

 

bottom of page